Äntligen!

October 22nd, 2009

Jag vet att vi har varit lite dåliga på att uppdatera bloggen sen sist. Men det är inte så lätt när man har häcken full av sågspån och slipdam i håret!

Men nu tänkte jag äntligen(!) leverera lite goda nyheter: Igår användes köket för första gång till att laga mat! Det blev

Trattkantarell Carbonara a la Renovering

Till 4:

Smör och olja att steka i
200g färska trattkantareller
1 liten gul lök
1 vitlöksklyffta
1 paket färdigtärnad bacon
Konjak
Grädde (fullfet)
1 stor matsked Philadelphiaost
2 paket färskpasta (den tunne varianten…)
Nyriven Parmesan

Fräs bacontärningarna så att de får lite färg, pyttsa sedan vitlök, lök och trattkantareller. Salta och svartpeppra. Fräs på tills vätskan från svamparna dunstat (i med mera olja om det fastnar i botten…). Häll i konjak efter eget tycke, låt bubbla upp och tänd sedan fyr på röran. Vid detta stadie av anrättningen skall du ej hålla dina håriga ögonbryn ovan kastrullen. Sveda och verk kan uppstå. Flambera inte heller din fläkt. För oss är detta inget problem då vi inte äger någon fläkt ännu. När det slutat brinna, pyttsa i grädden och låt koka upp, vilket för övrigt går ohyggligt snabt på vår nya induktionshäll från Husqvarna. Sa jag att den har touch med slide? Mycket smidigt. Smaka av med salt peppar och chillipulver. Låt puttra på låg värme tills pastan är klar. Medans pastan rinner av, rör ner philadelpiaosten i såsen.

Servera sås och pasta med mycket parmesan och gott vin! Smaklig måltid!

Comments are closed.