Gammal färg…

June 28th, 2009

Nu kanske är läge att berätta om våra arkeologiska fynd…

Som ni vet finner man mycket intressant när man gräver under tapeter som börjar få en 70 år på nacken, men det är inte gamla tapeter som är ämnet idag. Istället ska jag berätta hur lägenheten såg ut innan den homestyladesinför försäljningen. Lite på ryktesvägen har vi fått reda på att homestylingföretaget sa till den förre ägaren att “Måla allt vitt, annars går den inte att sälja”. Och det gjorde den förre ägaren. Ett lager vitt. Men vad var det då som var så fult att det behövde gömmas?

Arkeologerna har svaret:

Om vi börjar där man kommer in i lägenheten, i hallen, så har vi tydliga bevis på att hela hallen har varit knallgrön. Ni vet riktig traktorgrönt? Som gör att det börjar rycka i ögonlocket om man stirrar för länge på? Precis, sådan grön. Fortsätter vi sedan vänster in i sovrummet så hittar vi där tydliga färgskvätt i taket efter det tidigare färgen. Knallrött! Inte en sådan där mysig röd färg med rostad bordeauxton som man kanske skulle kunna tänka sig i ett sovrum, utan riktigt, skrikande brandbilsröd! Sömnig? Stegar vi sedan vidare in i arbetsrummet så ser vi tydligt att där sitter det en hård gråbrun säckvävstapet. Om man kan kalla det tapet är dock frågan. Prover har skickats till labbet för analys. Det kan vara så att vi måste klassificera om objektet till enbart säckväv och släppa epitetet tapet. Vidare in i vardagsrummet. Här syns tydligt den tidigare färgen genom det ensamma lagret vitt. Här inne har varit knallgult! Inklusive fönsterkarmarna verkar det. Med tanke på det fantastiska solljus man får i vardagsrummet fram på eftermiddagen, drar vi slutsatsen att detta rum under sommarmånaderna fullkommligt exploderat i ett glödande gult ljus, likt ett Amerikanskt julljusdekorerat suburbiahus kring thanksgiving! Vi avslutar den guidade turen i köket, som inte blivit homestylat utan fått behålla sin tidigare, låt oss kalla det charm. Här är det målat som insidan på en pizzeria som passerat bäst före. Grundat i gul och svampduttat med grönt. Så vackert att man blir tårögd! Nej just det, det är färgerna som skär i ögonen så att dom tåras!

One Response to “Gammal färg…”

  1. Sofia och Daniel says:

    Förra ägaren täckte ju in hela trafikljuset, ni kan inte klaga på att det inte var färgglatt i alla fall!

RSS feed for comments on this post.