Renovering dag 12

June 20th, 2009

Slänga puts på vägg är kul! Man tar en full murarspade och så slungar man den allt vad man kan rakt in i väggen! Har man tur sitter det kvar. Det är vad jag har sysselsatt mig med under dagen, reparation av en putsad vägg i hallen. De råkade lossa lite för mycket när de polska lakejerna rev köksväggen. Som vanligt när vi sätter upp saker på väggarna håller jag tummarna för att det ska sitta kvar dagen efter…

Sandra har gått lös med slipen och nu börjar äntligen allt som ska slipas bli klart. Ska bli skönt när det slutar damma! Det är en j*vla massa som har vart i behov av spackel och slip!

För den lilla väggen i köket som vi ska bygga har vi kommit fram till att den ska bli ca 120 cm lång. Sedan har vi ett val att antingen göra den 10 cm tjock, eller 25 cm tjock. Om vi vill ha 10 cm vägg måste vi ha dit en rörmokare som flyttar på ett VA-rör 10 cm åt sidan (in i nya väggen). Om vi väljer en 25 cm tjock vägg kan vi sätta nån form av hyllor i massiv ek på kanten. Hur som helst blir bänkskivan 125 cm ut från nya väggen.

Vi var och spanade på kök igår, midsommar! Vi mutade killen som har köksbutiken med en ask jordgubbar så att han kom ner och öppnade för oss. Mycket trevligt. Vi kollar på kök från Schmidt (http://www.upplevskillnaden.se). Det lutar åt vita luckor och bänkskiva i ek.

 Tyvärr inga bilder idag. Fotografen har tagit sommarlov.

/Byggarn

Comments are closed.